Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ





Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Παρά την φοβερή φόρτιση που διακατεχόμαστε όλοι από την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική κίνηση της Κυβέρνησης να κλείσει ξαφνικά την ΕΡΤ, εντούτοις οφείλουμε να ενημερώσουμε του συναδέλφους μας για τις εξελίξεις στο σωματείο μας. Εδώ και ημέρες ο ηγέτης της πλειοψηφίας της "διευρυμένης" ΠΑΣΚΕ, σύμφωνα με τον φιλικό της τύπο, είχε υποβάλλει την ακόλουθη πρόταση στον εκπρόσωπο της παράταξης μας στο Δ.Σ.: Πρότεινε διαπαραταξιακό Δ.Σ. με τη λογική της ενότητας του Σωματείου υπό την ηγεσία του, λόγω των κρίσιμων περιστάσεων που περνάει γενικότερα η χώρα μας και ο Συνδικαλισμός ειδικότερα. Η πρόταση του στις λεπτομέρειες του είχε ως εξής:


Πρόεδρος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Α΄ Αντιπρόεδρος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Β΄ Αντιπρόεδρος από τη Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα (ΠΑΜΕ - ΚΚΕ).


Γενικός Γραμματέας από τη ΔΑΚΕ.


Ταμίας από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Ειδικός Γραμματέας από το Κίνημα "Πρώτα οι Συνάδελφοι" του εκ Θεσσαλονίκης Ορμώμενου κ. Μίξιου.


Υπεύθυνος Οργανωτικού από την Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία.


Η Παράταξη μας με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού της Οργάνου, επέλεξε να απορρίψει την συγκεκριμένη πρόταση και να μην διεξαγάγει καμία συζήτηση σχετικά με το μοίρασμα των καρεκλών του Δ.Σ. για τους εξής λόγους: Πρώτον, δεν είναι δυνατόν να συνεργαστεί σε ένα τέτοιο επίπεδο με εκείνους που διακατέχονται από τις παλαιοκομματικές πρακτικές, που ευθύνονται τόσο πολύ για την κατάπτωση του Συνδικάτου μας, αλλά και που καταγγείλαμε με τόσο μεγάλη σφοδρότητα κατά την προηγούμενη περίοδο και δεύτερον, ότι παρότι μας λυπεί φοβερά αυτό, οι συνάδελφοι επέλεξαν με την ψήφο τους δίνοντας απόλυτη πλειοψηφία στην τ. ΠΑΣΚΕ, να τους επιμερίσουν και την απόλυτη ευθύνη της Διοίκησης του Σωματείου μας. Οιαδήποτε συμμετοχή μας στα όργανα του Δ.Σ. θα συνιστούσε αλλοίωση της βούλησης των συναδέλφων, όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές.


Ο Πλειοψηφών Σύμβουλος τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ότι πλην του εκπροσώπου της Αδέσμευτης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που δεν του έδωσε καμία απάντηση, όλες οι άλλες παρατάξεις είχαν συμφωνήσει αρχικά στην πρόταση του, ενώ τώρα κάποιες προβάλλουν διάφορες ενστάσεις. Η ΔΑΚΕ θεώρησε, ότι η πρόταση που έγινε από την πλειοψηφία, κινείται στην σωστή κατεύθυνση και την  αποδέχτηκε ως τιμητική. Ο εκπρόσωπος της Δημοσιοϋπαλληλικής ενότητας τόνισε ότι η Παράταξη του ήταν πάντα υπέρ της διαπαραταξιακής σύνθεσης του Δ.Σ., αλλά ζήτησε την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου για να μπορεί να λάβει και η παράταξη του τα πλεονεκτήματα του νόμου (επισημαίνεται εδώ, ότι Πρόεδρος,  Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας δικαιούνται έως πέντε ημέρες συνδικαλιστική άδεια τον μήνα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 1264/82 και του άρθρου 11 του Ν. 2336/95). Ερωτηθείς από την πλειοψηφία, σε περίπτωση που δεν πάρουν την θέση που θέλουν, αν θα συμμετάσχουν, η απάντηση τους ήταν αρνητική. Ο εκπρόσωπος του Κινήματος "Πρώτα οι Συνάδελφοι" τόνισε ότι η παράταξη του είναι η δεύτερη δύναμη πανελλαδικά και ότι θέλει και πρέπει να συμμετάσχει σε θέση αυξημένης ευθύνης, καθόσον και αυτή, όπως η ΔΑΚΕ και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα έχουν από δύο Έδρες. Η πλειοψηφία του απάντησε, ότι εδώ μιλάμε για την Αθήνα και όχι για το σύνολο της χώρας. Ο εκπρόσωπος μας, όπως προαναφέραμε, απέρριψε συλλήβδην την πρόταση.


Η πλειοψηφία θεώρησε ότι η πρόταση της απορρίφθηκε από τις παρατάξεις και ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή για να συνεννοηθούν τα μέλη της μεταξύ τους. Επανήλθε, και είπε ότι θα γίνει ψηφοφορία ανά θέση, και όποιος θέλει να προτείνει οποιονδήποτε για την κάθε θέση, να το κάνει. Έτσι, κατόπιν της νέας πρότασης της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης για ένα νέο ξεκίνημα; στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (την οποία επίσης απέρριψε ο εκπρόσωπος μας), εκλέχθηκαν οι εξής:


Νέος Πρόεδρος,
ο απερχόμενος Πρόεδρος, κ. Θεοδωρίδης Ευάγγελος του Αλεξάνδρου.


Α΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Δημητροκάλλης Βασίλειος του Στεφάνου (
συνδικαλιστής αν δεν κάνουμε λάθος από το 1984, συγχωρέστε μας δεν είχαμε διοριστεί), ενώ προτάθηκε από την Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ο κ. Λειβαδάρος Αντώνιος του Αβερκίου. 


Β΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Θεοχάρης Ελευθέριος του Σαράντη
(συνδικαλιστής αν δεν κάνουμε λάθος από το 1983).


Γενικός Γραμματέας ο κ. Κεκές Νικόλαος του Ανδρέα από τη ΔΑΚΕ.


Ταμίας ο Χατζηπαυλίδης Θεόδωρος του Λεωνίδα.


Ειδικός Γραμματέας η κα. Γιάννου Μαρία του Χριστοδούλου.


Οργανωτικός Υπεύθυνος η κα. Ελεωνόρα Νάτσινα.


(Υπεύθυνος για την συγκεκριμένη ενημέρωση το μέλος της Παράταξης μας Γιαννακλής Ιωάννης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου