Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΗ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΗ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων της επόμενης εβδομάδας είναι ζωτική για την δουλειά, την ζωή μας, αλλά και για τον χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στην χώρα μας. Ήδη η Ομοσπονδία μας κατήγγειλε με τον πλέον επίσημο τρόπο μεθόδευση εκ μέρους του Διοικητή του Ιδρύματος με στόχο την κατατρομοκράτηση μας. 


Σύμφωνα με τον ισχύοντα οργανισμό του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, έχουμε πάνω από 3000 κενά. Αλλά και ο νέος οργανισμός δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αφού οι δομές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί; Επιπλέον, το Ίδρυμα βρίσκεται στα όρια του, έχοντας ήδη απολυθεί 331 συνάδερφοι της προκήρυξης 9Κ του ΑΣΕΠ, και με το πλήθος των παραιτήσεων να βαίνει αμείωτο. Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, άλλοι 500 περίπου πεπειραμένοι συνάδερφοι μας, θα αποχωρήσουν μέχρι τέλους του χρόνου. Εξάλλου, μια συνταξιοδοτική απόφαση για να εκδοθεί κάνει περίπου 2 χρόνια, ενώ η εισφοροδιαφυγή αυξάνεται ραγδαία, λόγω της αδυναμίας ελέγχων από το ελάχιστο προσωπικό μας.

Στόχος της δικομματικής κυβέρνησης των ρουσφετιών δεν είναι δυστυχώς ο επιθυμητός από όλους μας εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, αλλά μάλλον η απαξίωση της. Ελέω Τρόικας, οι δυνατότητες διορισμών στο δημόσιο είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένες. Όμως δίνοντας κομμάτια του δημόσιου στους γνωστούς κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες θα μπορούν μέσω των νέων εταιρειών που θα συστήσουν αυτοί, να προχωρήσουν αυτή την φορά σε ρουσφετολογικές προσλήψεις στον Ιδιωτικό τομέα.

Αρκετοί συνάδελφοι δυσκολεύονται να απεργήσουν, λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης που έχουμε πέσει τα τελευταία χρόνια. Αγώνας όμως χωρίς να ματώσουμε δεν είναι εφικτός. Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην προκηρυσσόμενη απεργία από την Ομοσπονδία μας. Ραντεβού στον χώρο δουλειά μας, την Δευτέρα στις 7:30, όχι για να δουλέψουμε αυτή τη φορά, αλλά για να παλέψουμε για την ζωή και την αξιοπρέπεια μας. Το οφείλουμε σε εμάς, αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά μας.


ΓΙΑΝΝΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου