Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η Αλήθεια σχετικά με την Φημολογούμενη Συμμετοχή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στην Β΄ Φάση της Διαθεσιμότητας


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας με μία ανούσια και σπασμωδική ανακοίνωση έσπευσε να συμπεριλάβει το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στην Β΄ Φάση της Διαθεσιμότητας. Από την άλλη μεριά η συνδιοικούσα ΔΑΚΕ, όντας προσεκτικότερη, ανέφερε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αυτή η διαφοροποίηση, σε συνδυασμό με διαρροές, ότι δήθεν δηλαδή υπάρχει συγκεκριμένο νούμερο συναδέλφων προς διαθεσιμότητα, καθώς και οι αναλύσεις των ΜΜΕ, δημιούργησαν σύγχυση και πανικό μεταξύ των συναδέλφων. Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας με παρρησία ανέφερε, ότι έπεσε θύμα τέτοιων φημών. Όλα αυτά ασφαλώς θα είχαν αποφευχθεί, αν πριν την ανακοίνωση, είχε προηγηθεί στοιχειώδης διαπαραταξιακή συνεννόηση, η οποία θα συνιστούσε ψυχραιμία και εγρήγορση και θα απέτρεπε την ύπαρξη τέτοιων κραυγαλέων διαφοροποιήσεων.

Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Η Παράταξη μας ήρθε σε επικοινωνία τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσο και του Υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση για το αν τελικά θα συμμετέχει το ΙΚΑ στην Β΄ φάση της Διαθεσιμότητας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, ότι δεν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. Κάθε άλλο μάλιστα! Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο όμως, ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέταξε γενικώς τα Ασφαλιστικά Ταμεία στην Β΄ φάση της Διαθεσιμότητας. Αυτό δεν σημαίνει, ότι κάποια εξ’ αυτών δεν είναι δυνατόν να εξαιρεθούν. Η Ομοσπονδία μας συνεπώς, αντί να προκαταλαμβάνει μοιρολατρικά την συμμετοχή μας σε αυτήν, θα έπρεπε να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για την αποτροπή μιας τέτοιας δυσμενής εξέλιξης. Εμείς πάντως σε καμία περίπτωση δεν υποστέλλουμε την σημαία του αγώνα και δεν παραδίνουμε τα κλειδιά του ΙΚΑ σε κανέναν, ιδιαιτέρως δε στους εχθρούς της κοινωνικής ασφάλισης! Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ  προορίζεται για να ζήσει και θα ζήσει, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό!  

Σε αυτό το πλαίσιο παραμένει πάντα επίκαιρη η κατάληξη της από 26/08/2013 πρότασης μας: «Επομένως, οι υπάλληλοι του Ιδρύματος λόγω του αυξανόμενου όγκου εργασίας, όχι μόνο του ΙΚΑ, αλλά και των φορέων που εξυπηρετούμε…και του μεγάλου ανταποδοτικού κοινωνικού οφέλους που φέρει το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, επιβάλλεται να εξαιρεθούν από τη θέση σε διαθεσιμότητα, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με το άρθρο 33 του Ν. 4024/11. Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ μπορεί και πρέπει να είναι μόνο φορέας υποδοχής από την διαδικασία της κινητικότητας».





Γιαννακλής Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου