Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Θεσμική Εκτροπή και Αντιδημοκρατική Συμπεριφορά της Διοίκησης Της Ομοσπονδίας μας


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, όπως έχουμε ήδη αναφερθεί, αρνήθηκε το δικαίωμα πληροφόρησης στους διωκόμενους συναδέλφους μας, επικαλούμενη τυπικούς λόγους. Σήμερα διαπίστωσα τυχαία (τρεις μέρες, αφού είχαμε στείλει την ενημέρωση στην ηλεκτρονική Δ/νση της Ομοσπονδίας μας, αφελέστατα ρώτησα την υπάλληλο, αν υπάρχει πρόβλημα με την ανάρτηση ή αν απλά η έλλειψη της οφείλεται σε φόρτο εργασίας, για να μου απαντήσει «καλύτερα να μιλήσετε με τον Πρόεδρο ή τον Γραμματέα». Μιλώντας και με τους δύο, μου είπαν ότι δεν την αναρτούν, λόγω της συμμετοχής μας σε Διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο στο Συνέδριο, επομένως δεν υπάρχουμε σαν Παράταξη στην Ομοσπονδία, παρά την ρητή δήλωση του εκπροσώπου μας στην Ομοσπονδία κ. Κονταράτου, ότι εκπροσωπεί την Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία! Τίθενται συνεπώς αμείλικτα τα ακόλουθα ερωτήματα!
1.                     Από τις 26/02/2013, που δημοσιεύθηκε η πρώτη ανάρτηση μας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας, έχουν προβληθεί δεκατρείς ανακοινώσεις μας. Στην ερώτηση μου για ποιο λόγο μας δημοσίευαν τότε και όχι τώρα, έλαβα την απάντηση και από τους δύο, ότι τότε μας εκπροσωπούσε ο Χατζόπουλος. Τους υπενθυμίζω λοιπόν γιατί έχουν κοντή μνήμη (ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάποτε είπε, ότι σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τίποτα, αλλά αυτοί ξέχασαν πολύ νωρίτερα), ότι ο τ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας ουδέποτε έθεσε υποψηφιότητα με την Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και συνεπώς δεν είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο μας, αλλά με αυτό της ΠΑΣΚΕ. Γιατί συνεπώς κύριοι δεχτήκατε τότε την συγκεκριμένη δήλωση του και αρνείσθε τώρα την αντίστοιχη δήλωση του εκλεγμένου μέλους μας κ. Κονταράτου;
2.                     Αλλά και να το προσπερνούσαμε αυτό (λέμε τώρα), ο εν λόγω τ. συνάδελφος αποχώρησε από την υπηρεσία στις 28/08/2013 (ΦΕΚ 1039/Γ΄/16-09-2013). Από τότε έχετε αναρτήσει τρείς ανακοινώσεις μας στις 17/09/2013, στις 23/09/2013 και στις 30/09/2013. Τότε δεν είχαμε και για σας κανέναν εκπρόσωπο, γιατί εξακολουθήσατε να μας δημοσιεύετε κύριοι;
3.                     Με ποια διάταξη του καταστατικού μας επιτρέπεται ή ανάρτηση ή μη των ανακοινώσεων μας; Και αν ορθώς απαγορεύεται, τόσο καιρό παρανομούσατε;
4.                     Υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και αν υπάρχει γιατί τόσο καιρό δεν την εφαρμόζατε; Ο Πρόεδρος πάντως της ΔΑΚΕ, όπως με ενημέρωσε δεν είχε γνώση των ενεργειών σας.
5.                     Έχει ενημερωθεί το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας για την συγκεκριμένη ενέργεια σας, ή δράσατε αυθαίρετα.
6.                     Γιατί δεν μας ενημερώνατε επί τρείς ημέρες, ότι δεν «προβλέπετε» να αναρτάτε τις ανακοινώσεις μας και μας αφήνετε να επικοινωνούμε ανούσια με την υπάλληλο της Ομοσπονδίας μας, κωλυσιεργώντας μας;

Είναι εμφανής ο πανικός σας, η αντιδημοκρατικότητα σας όμως ακατανόητη. Είναι σαφές, ότι επιχειρείτε να μας φιμώσετε. Δεν θα τα καταφέρετε! Η Παράταξη μας θα βρει και άλλους τρόπους να ενημερώνει τους συναδέλφους. Υποσχέθηκα στην Κεντρική Επιτροπή της Παράταξης μας να προσπαθήσω να μην απαντάω στις προσωπικές προκλήσεις, έτσι ώστε να μην αποπροσανατολίζουμε του συναδέλφους μας από τα καίρια προβλήματα του κλάδου μας. Σε θεσμικά όμως ζητήματα είμαι και θα παραμείνω αμείλιχτος! Περιμένω την έγγραφη απάντηση της Ομοσπονδίας μας στις αιτιάσεις μου. Ελπίζω να μην μου την αρνηθεί, καθόσον φέρω και την ιδιότητα  του Συνέδρου (αναρωτιέμαι βέβαια για την δικαιολογία τους σε τυχόν άρνηση τους) .

Υ.Γ.1 Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΣΕ ΙΚΑ Αττικής και Νήσων κ. Θεοδωρίδη για τον τρόπο που είδε το όλο θέμα της ενημέρωσης των συναδέλφων μας και για την Δημοκρατική ευαισθησία που επέδειξε κατά την συνομιλία μας.
Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας για τον χαρακτηρισμό που μου απέδωσε «πολύ λίγος συνδικαλιστικά» κατά την συνομιλία μας. Θα προτιμήσω να παραμείνω μικρός, παρά να μεγαλώσω υϊοθετώντας αντίστοιχες πρακτικές.



Γιαννακλής Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου