Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

22ο Εκλογοαπολογιστικό ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2013






      22ο Εκλογοαπολογιστικό  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  2013

 

Σταχυολογώντας κάποιος την παρέμβαση του Διοικητή του Ιδρύματος στο 22ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, θα μπορούσε να αναφερθεί στα εξής:
1) Στην δυσφορία που εξέφρασε βλέποντας την σωρεία φακέλων και άδειων γραφείων στα υποκαταστήματα, που παρουσίασε με slides η απερχόμενη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, τονίζοντας ότι αυτές οι εικόνες αδικούν την προσπάθεια που καταβάλλεται στο Ίδρυμα.
2) Στα ευχαριστήρια που απέδωσε στην απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας μας για την αγαστή συνεργασία που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
3) Στο ότι θεώρησε ως σημαντικότερη επιτυχία του την λειτουργική απόσχιση του κλάδου Υγείας από το ΙΚΑ.
4) Στην πεποίθηση του, ότι το ΙΚΑ δεν θα συμμετάσχει στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, τονίζοντας μάλιστα ότι το μαγαζί είναι γωνία. Με τρόμο κάποιοι θυμηθήκαμε, ότι την ίδια φρασεολογία είχε χρησιμοποιήσει πριν την απόλυση των 331 συναδέλφων επιτυχόντων της 9Κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ.
5) Στην πεποίθηση του ότι θα δωθούν τα έξοδα Κίνησης, κάτι που πίστευε και στο προηγούμενο Συνέδριο στην Καλαμπάκα, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
6) Στην πεποίθηση του, ότι δεν θα ξαναπληρωθούμε το δωρόσημο. Όταν ο εισηγητής της Παράταξης μας τον διέκοψε ζητώντας να αποσύρει τότε τον λογαριασμό από το ΙΚΑ, του ζήτησε με νόημα να μην τον διακοπτεί.
7) Στην επιτυχή λειτουργία του ΚΕΑΟ. Όταν ο εισηγητής της Παράταξης μας τον διέκοψε, λέγοντας του, ότι είναι μνημονιακή δέσμευση (Ν. 4093/12) τόσο τα φορολογικά όσο και τα ασφαλιστικά έσοδα να μαζεύονται μαζί από το 2016 και τι προτίθεται να κάνει γι' αυτό, πάλι με νόημα του ζήτησε να μην τον διακοπτεί.
8) Στο γεγονός, ότι στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, που το ΙΚΑ είχε μόνο έσοδα, μιας και δεν κατέβαλλε συντάξεις, τα αποθεματικά του ορθώς χρησιμοποιήθηκαν από το κράτος υπέρ της ανάπτυξης!
9) Στο γεγονός (θυμίζοντας έντονα τον πρώην υπουργό Λοβέρδο), ότι στην δεκαετία του 60 οι άνθρωποι πέθαιναν στα 68, άντε με τη βία στα 72, ενώ τώρα ζουν πολύ περισσότερο, δυσχεραίνοντας έτσι τα οικονομικά του Ιδρύματος και
10) Σε μια θολή περίγραφη του νέου Οργανογράμματος, το οποίο είπε δεν θα προχωρήσει μέχρι να δεί τι θα γίνει με το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.
Δεσμευόμαστε, ότι αμέσως μετά την καθαρογραφή των πρακτικών, θα αναρτήσουμε αυτολεξή την ομιλία του, καθώς και όσες άλλες μας τράβηξαν την προσοχή ή μας σήκωσαν τα μαλλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου