Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Οδηγίες προς τους Διωκόμενους Συναδέλφους μας από την Δικομματική Κυβέρνηση


ΣΧΕΤ.: Ν. 4172/13 (ΦΕΚ 167/Α/23-07-2013)
ΣΧΕΤ.:ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/09-08-2013 Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακύβερνησης (ΦΕΚ 1992/Β/14-08-2013)
ΣΧΕΤ.: ΔΙΠΙΔΔΒ.2Δ/10/οικ. 22738/16-08-2013 Εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΣΧΕΤ.: Φ.80000/οικ.26991/1522/17-09-2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (ΦΕΚ 2322/Β/17-09-2013)


Η παρέμβαση μας αυτή ξεκινάει τόσο από την διαπίστωση της σύγχυσης, που υπάρχει στους συναδέλφους μας που τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα, όσο και από την αδυναμία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, να παράσχει την οποιαδήποτε μορφής καθοδήγησης προς αυτούς. Αυτό δεν σημαίνει, ότι απαξιώνουμε κάθε θετική ενέργεια που έγινε από αυτή, όπως η νομική υποστήριξη προς τους διωκόμενους συναδέλφους μας, έστω και εν συνόλω, αλλά διαφωνούμε την ώρα που καίγεται το σπίτι μας να ασχολούμαστε με δευτερεύουσας σημασίας θέματα. Εντοπίζοντας το πρόβλημα αυτό, η Παράταξη μας ήρθε σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς (ΑΣΕΠ, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αρμόδιο Τμήμα της Διοίκησης του Ιδρύματος) και γνωστοποιεί σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών στους διωκόμενους συναδέλφους τα εξής:
1.       Αρχικά θα προηγηθεί η Έκδοση Ανακοίνωσης του Υπουργού
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, με την οποία θα καλούνται οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα συνάδελφοι μας, αναλόγως των κλάδων – ειδικοτήτων που θα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, να υποβάλλουν εντός ορισθείσης αποκλειστικής προθεσμίας, στο Τμήμα Κατάστασης της Δ/νσης Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, αίτηση μετάταξης – μεταφοράς στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, καθώς και κάθε δικαιολογητικό απαραίτητο για τη βαθμολόγηση των σχετικών κριτηρίων, ιδίως όταν αυτό δεν περιλαμβάνεται ήδη στον υπηρεσιακό του φάκελο.
2.       Προκειμένου ο συνάδελφος να μεταταγεί/μεταφερθεί σε νέα υπηρεσία
του Δημοσίου και σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας – εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και δεν εμπίπτει στον περιορισμό της παραμονής στον κλάδο επί οχταετία (παρ. 2 του άρθρου 70 του Ν. 3528/07) – θα μοριοδοτηθεί για τον τίτλο σπουδών της ανώτερης κατηγορίας καθώς και για το σύνολο των κριτηρίων της κατηγορίας αυτής.
3.       Η Δ/νση Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος υποχρεούται να
γνωστοποιήσει στους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, την ύπαρξη της προαναφερθείσας ανακοίνωσης, χωρίς να ορίζεται ρητά ο τρόπος. Μιλώντας με αρμόδιους παράγοντες της Διοίκησης πληροφορηθήκαμε, ότι η ενημέρωση των διωκόμενων συναδέλφων μας θα πραγματοποιηθεί μέσω των Υποκαταστημάτων/Δ/νσεων που υπηρετούσαν.
4.       Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι τα σχετικά με την διαδικασία της
Κινητικότητας θέματα υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Γενική Δ/νση Κατάστασης Προσωπικού.

Η Παράταξη μας θα βρίσκεται διαρκώς στο πλάι των διωκόμενων συναδέλφων μας και καλεί την Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας να δει την διαδικασία της Διαθεσιμότητας πιο σοβαρά και να στηρίξει τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά τυχόν ατομικές προσφυγές των συναδέλφων. Μην ξεχνάμε, ότι είμαστε εν δυνάμει όλοι υποψήφιοι προς διαθεσιμότητα!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Η από 18/11/2013 Απάντηση του ΑΣΕΠ

 



 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ          

ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


ΤΟΜΕΑΣ  ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ








Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2013


Α/Α e-mail : 2034

Ταχ. Δ/νση


Τηλέφωνο
Fax

: Πουλίου 6

  Τ.Κ.: 115 23  Αθήνα
: 213.1319.100
: 213.1319.187


ΠΡΟΣ :  κ.ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΛΗ

Θέμα:  Απάντηση ερωτήματος

Σε απάντηση του από 15 Νοεμβρίου 2013  e-mail που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα εξής  :

Η διαδικασία και τα κριτήρια βαθμολόγησης για την επιλογή των υπαλλήλων προς μετάταξη ή μεταφορά έχουν ορισθεί, κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 91 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167/Α΄/23-7-2013), με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274 Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1992/Β/14-8-2013.

Τα ανωτέρω εξειδικεύονται με την υπ’ Αριθ. Πρωτ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκδοθείσα στις 16-8-2013 και δημοσιευθείσα στο Πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” (ΑΔΑ: ΒΛΩΦΧ-ΖΘΣ). Ειδικότερα και σχετικά με το πρώτο ερώτημά σας, σας παραπέμπουμε στο Κεφάλαιο Α΄ (Σελ. 4) της εν λόγω Εγκυκλίου.

Επίσης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προαναφερόμενη Υπουργική Απόφαση (Βλ. ειδικότερα άρθρο 2, παράγρ. 4 έως 8), πρώτα θα προηγηθεί η έκδοση Ανακοίνωσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με την οποία θα καλούνται οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι, αναλόγως των κλάδων – ειδικοτήτων που θα περιλαμβάνονται στην Ανακοίνωση, να υποβάλουν, εντός ορισθείσης αποκλειστικής προθεσμίας, στη Διεύθυνση Διοικητικού – Προσωπικού του φορέα προέλευσής τους, αίτηση μετάταξης – μεταφοράς στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι τα σχετικά με τη διαδικασία της Κινητικότητας θέματα υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού, στην οποία και θα πρέπει να απευθυνθείτε για οτιδήποτε σχετικό .

Σας ευχαριστούμε που απευθυνθήκατε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Α.Σ.Ε.Π.
                                                 
                                               Με εντολή Γεν. Διευθυντή  Προσλήψεων                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
                                            Ο Προϊστάμενος Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών
                                                   Γεώργιος  Καββαδάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου