Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σχετικά με την Προσωρινή Μετακίνηση της Διοίκησης του Ιδρύματος στο Χαλάνδρι





ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΕΤΑΜ

     

Με την 204/Συν.40η/11-12-2013 ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος εγκρίθηκε η προσωρινή μεταστέγαση της Διοίκησης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στο Χαλάνδρι επί της Λεωφόρου Κηφισίας 178 μέχρι την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 64. Έπειτα από δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας συναδέλφων, που δεχτήκαμε όσο αφορά την εν λόγω απόφαση (όπως π.χ. η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας των συναδέλφων της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών), παρακαλούμε για την άμεση τοποθέτηση τόσο των Προεδρείων του ΣΕ ΙΚΑ Αττικής και Νήσων, όσο και της Ομοσπονδίας μας πάνω στα εξής ζητήματα:
1.     Στην αναγκαιότητα της Μεταφοράς, λόγω του προσωρινού της χαρακτήρα, σε συνδυασμό με την προφανή δυσλειτουργία της υπηρεσίας για σημαντικό χρονικό διάστημα μέχρι την «τελική» εγκατάσταση, τόσο πριν την μεταφορά, όσο και στο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης.
2.     Της δαπάνης που προκαλείται σε σχέση με το επιδιωκόμενο όφελος, λόγω της εκ νέου μετακίνησης της Διοίκησης στο ιδιόκτητο κτίριο του Ιδρύματος επί της οδού Πειραιώς 64 στο κέντρο της Αθήνας σε λίγα χρόνια (δύο μετακινήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα).
3.     Στον τρόπο πρόσβασης τόσο των εργαζόμενων συναδέλφων μας, όσο και των συναδέλφων και ασφαλισμένων, που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από αυτήν, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει πρόσβαση από μέσα σταθερής τροχιάς. Πιο συγκεκριμένα ο κοντινότερος σταθμός Μετρό είναι αυτός του Χολαργού, ο οποίος απέχει δύο χιλιόμετρα από το κτίριο, χωρίς να υπάρχει λεωφορειακή σύνδεση από εκεί με την Λεωφόρο Κηφισίας. Επιπλέον, το κτίριο είναι πολύ απομακρυσμένο, στα Βόρεια Προάστια που σημαίνει ότι για όσους μένουν νότια, δυτικά ή στον Πειραιά, θα πρέπει να διασχίσουν ολόκληρη την Αθήνα για να το προσεγγίσουν (κάτι που ασφαλώς ισχύει και για τους προερχόμενους από την επαρχία ή τα νησιά)!
4.     Ενημέρωση των συναδέλφων και διερεύνηση των διαθέσεων των συναδέλφων, που υπηρετούν στις υπό μετακίνηση υπηρεσίες με σκοπό την εξασφάλιση της δυνατότητας επιλογής σε μονάδες που επιθυμούν (σε συνδυασμό πάντα με τις ανάγκες της υπηρεσίας), για όσους πιθανόν δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, λόγω της προαναφερθείσας δύσκολης πρόσβασης.

Εν κατακλείδι αναρωτιόμαστε σχετικά με το ποιο θα είναι το όφελος της συγκεκριμένης κίνησης, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, το κόστος δύο μετακινήσεων της Διοίκησης, το αυξημένο κόστος ασφαλισμένων και συναδέλφων από τις νέες μετακινήσεις και την απώλεια εσόδων του Ιδρύματος από πιθανή εκμετάλλευση του κτιρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας;


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου