Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση σχετικά με την Συμμετοχή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στην Β΄ Φάση της Διαθεσιμότητας


Την Παρασκευή 28/03/2014 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας συγκάλεσε εκτάκτως τις Παρατάξεις και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας για να τους ενημερώσει σχετικά με την συμμετοχή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στην Β΄ φάση της Διαθεσιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό μας ανακοίνωσε, ότι στις 28/03/2014 το βράδυ, Ο Διοικητής τον πληροφόρησε, ότι φεύγουν οι παροχές σε είδος από το Ίδρυμα και μαζί με αυτές 94 συνάδελφοι, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διοικητή έχει διαπιστωθεί, ότι ασχολούνται κυρίως με τις παροχές σε είδος, καθώς και 53 από τους Μηχανικούς, που είχαν έλθει στο Ίδρυμα από τον Ο.Α.Ε.Δ. τον Ιούνιο. Μάλιστα μας ξεκαθάρισε, ότι η συγκεκριμένη ρύθμισε προέκυψε, ύστερα από πρόταση του Διοικητή του Ιδρύματος προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης! Επίσης μας ανέφερε, ότι όλοι οι συνάδελφοι ανεξαιρέτως, αυτήν την φορά, θα μετακινηθούν σίγουρα, κατά το πρότυπο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Στην συνέχεια μας είπε, ότι θα απορροφήσει το ίδρυμα τον ΟΠΑΔ και συνάμα τους 230 περίπου υπαλλήλους του.

Ο εκπρόσωπος μας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας Αποστόλης Κονταράτος εξέφρασε την αγωνία του στην πιθανότητα να επιχειρηθεί από διάφορους αλλαγές τμήματος υπαλλήλων της τελευταίας στιγμής, κάτι το οποίο το Συνδικάτο μας δεν θα πρέπει να επιτρέψει, καθόσον δεν είναι ηθικό, αλλά συνάμα ελλοχεύει και ο κίνδυνος να ξεφτιλιστεί το Συνδικάτο μας, ως θεσμός. Ο εκπρόσωπος μας στο Δ.Σ. του ΣΕ ΙΚΑ Αττικής και Νήσων Νίκος Νικολιδάκης εξέφρασε την άποψη, ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες δράσεις, έτσι ώστε να μην φύγουν οι συνάδελφοι μας και το αντικείμενο παραμείνει, όπως συνέβη επανειλημμένως κατά το παρελθόν (μισθοδοσία Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Πιστοποιητικά Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κτλ.). Ο εκπρόσωπος της παράταξης μας Γιαννακλής Ιωάννης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς είναι δυνατόν να γίνει η επιλογή των συναδέλφων, καθόσον στα περισσότερα υποκαταστήματα οι παροχές σε είδος και σε χρήμα είναι ενιαίες.

Ο Πρόεδρος του ΣΕ ΙΚΑ Αττικής και Νήσων εξέφρασε την αγωνία του μήπως το νούμερο τελικά μεγαλώσει, ενώ η εκπρόσωπος της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας εξέφρασε την θέση, ότι πρέπει να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, έτσι ώστε να αποφασίσουν οι συνάδελφοι για τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, μία τοποθέτηση με την οποία η Παράταξη μας συμφώνησε.


Στην νομοθετική ρύθμιση, που έχει κατατεθεί, τα νούμερα έχουν διαμορφωθεί ως εξής: 90 συνάδελφοι από τμήματα παροχών, που εξυπηρετούν κυρίως τις παροχές σε είδος, και όλοι οι Μηχανικοί, που προέρχονται από τον ΟΑΕΔ (63). Καλούμε τους συναδέλφους σε  εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. Η παράταξη μας θα τοποθετηθεί επίσημα με ανακοίνωση της στο αμέσως προσεχές διάστημα (υπεύθυνος ενημέρωσης Γιαννακλής Ιωάννης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου