Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, όπως αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. του ΣΕ ΙΚΑ Αττικής και Νήσων, ήταν τόσο ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Συλλόγου μας, όσο και η τροποποίηση του Καταστατικού, καθώς και προτάσεις για το μέλλον του. Τι πραγματικά συνέβη όμως;

Καταρχήν υπήρξε πολύ μικρή συμμετοχή (περίπου 150 άτομα), ένα θέμα που πρέπει επειγόντως να απασχολήσει το Σωματείο μας. Οι σημαντικότεροι λόγοι θεωρώ ότι είναι η απογοήτευση των συναδέλφων από την δράση και την συμπεριφορά του Σωματείου μας, η απεργία των Μέσων Μαζικής Συγκοινωνίας και η επιλογή της Πέμπτης για άλλη μια φορά ως ημέρα συνέλευσης. Ο Εκπρόσωπος μας στο ΣΕ ΙΚΑ Αττικής και Νήσων κ. Νικολιδάκης έχει επανειλημμένως τονίσει στα θεσμικά όργανα του Συλλόγου μας, ότι προσφορότερη ημέρα είναι η Τετάρτη, μία μέρα, που τα Τμήματα Απονομών και Πληρωμών Συντάξεων δεν έχουν συναλλαγή.

Αντί να συζητηθούν τα προγραμματισμένα θέματα, υπήρξε παρέλαση και ομιλίες του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά, του νέου Υποδιοικητή κ. Θεωνά, της Υποδιοικήτριας κας. Τριανταφυλλίδη, και του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας. Η διάρκεια των εν λόγω ομιλιών ξεπέρασε τις 2 ώρες! Αν δε είχε έρθει και ο Διοικητής, ο οποίος είχε και αυτός προσκληθεί, ενδεχομένως να είμασταν ακόμα εκεί! Είναι προφανές λοιπόν, ότι ο στόχος ήταν να δείξει το Προεδρείο στον κόσμο, πόσο κοντά ακόμα είναι με την Διοίκηση, παρά την Κυβερνητική αλλαγή!

Η Συνέλευση άρχισε με μία πολύ σύντομη ομιλία του Προέδρου του ΣΕ ΙΚΑ Αττικής και Νήσων. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, ο οποίος καταχράστηκε της φιλοξενίας, καταθέτοντας επί μακρόν τις προσωπικές του απόψεις για το μέλλον του ΙΚΑ και αναμοχλεύοντας θέματα, που ήδη είχε επιχειρήσει να απαντήσει με την τελευταία του ανακοίνωση. Έπειτα μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος δεν είπε τίποτε διαφορετικό, από όσα λέει στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ.

Η υποδιοικήτρια κα Τριανταφυλλίδη μίλησε στη συνέχεια ελάχιστα και κυρίως συναισθηματικά, όντας η μοναδική, που ευχαρίστησε τους συναδέλφους για τις προσπάθειες τους. Απογοητευτική υπήρξε η ομιλία του νέου Υποδιοικητή κ. Θεωνά, ο οποίος έκανε τον Άδωνη να φαντάζει κεντρώος. Μίλησε για ένα και μόνο Ταμείο με κορμό το ΙΚΑ, εξήρε το Γερμανικό μοντέλο, άνοιξε την πόρτα σε ιδιώτες, όσο αφορά την συνέχιση του έργου της ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας και γενικότερα αντικατέστησε επάξια τον ελλείποντα Διοικητή.

Έχοντας ο κόσμος εξαντληθεί ξεκίνησε μετά τις 2:30 τις εργασίες της η Γενική Συνέλευση. Ο Γραμματέας του Συλλόγου έκανε τον Διοικητικό Απολογισμό και ο Ταμίας τον Οικονομικό. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι Παρατάξεις. Η Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ σεβόμενη την ανάγκη των συναδέλφων να τοποθετηθούν, δεν πήρε τον λόγο. Αντί να τοποθετηθεί, μοίρασε την τελευταία της ανακοίνωση, σχετικά με την Αναστολή Μονάδων της Υπηρεσίας μας.  

Όσο αφορά την τροποποίηση του Καταστατικού, η Παράταξη μας είναι η μοναδική, που κατέθεσε τις προτάσεις της εγγράφως. Ο Πρόεδρος της Πανελληνία ΔΑΚΕ – ΙΚΑ ανέπτυξε κάποιες προτάσεις κατά την ομιλία του. Τέλος, όσο αφορά τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό ελάχιστα αναφέρθηκαν, ενώ αναμένω με ενδιαφέρον τα νούμερα (πόσοι ψήφισαν υπέρ και πόσοι κατά ή λευκό δηλαδή).

Συμπερασματικά, ο πραγματικός σκοπός της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης, θεωρώ ότι ήταν δυστυχώς το στήσιμο μιας Φιέστας, λόγω της πρόσφατης Κυβερνητικής Αλλαγής. Εξελίχτηκε δε σε παρωδία, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής συμμετοχής των συναδέλφων.



ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου