Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Διαπαραταξιακή ανακοίνωση για την συνάντηση με τον διοικητή την 6-4-2015, με θέμα την μεταφορά της Διοίκησης στο Χαλάνδρι





Καταρχήν αναρωτιόμαστε αν η συγκεκριμένη συνάντηση είχε τελικά πραγματικό σκοπό την ενημέρωση για την μετακίνηση της διοίκησης ή την καλλιέργεια εντυπώσεων, για το ποιοι πιστεύουν ότι θα παραμείνουν στην ηγεσία του ΙΚΑ.
Στην συνάντηση με τον διοικητή μάθαμε ότι, για το κτίριο στο Χαλάνδρι, το ΙΚΑ καταβάλλει, μόνο για κοινόχρηστα επί του κενού κτιρίου, χωρίς ψύξη, θέρμανση, ηλεκτροδότηση κλπ 20.000 ευρώ κάθε μήνα, κατά τι δηλαδή περισσότερα από το ενοίκιο που καταβάλλεται για το κτίριο επί της Αγ. Κωνσταντίνου 8.
Μάθαμε ότι το ιστορικό κτίριο της οδού Πειραιώς, θα είναι έτοιμο το 2021-2022 (!!!) και όχι το 2015, όπως δήλωνε παλαιότερα ο σημερινός διοικητής.
Μάθαμε ότι το σημερινό κτίριο, που στεγάζεται η διοίκηση, έχει προβλήματα στατικότητας και κατά συνέπεια, ξαφνικά, θεωρείται πλέον επικίνδυνο, ενώ δεν ήταν επικίνδυνο τα προηγούμενα χρόνια που οι συνάδελφοι εργάζονταν σε αυτό….
Ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη αμιάντου στο κτίριο του Χαλανδρίου, η δεδομένη ύπαρξη του οποίου οδήγησε στην εγκατάλειψη του από την υπηρεσία στο παρελθόν, όταν και στεγάζονταν υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Ζητήσαμε πιστοποίηση δημοσίου οργανισμού περί καταλληλότητας του κτιρίου του Χαλανδρίου σήμερα, δεδομένου ότι μετά το πέρας της συνάντησης, αρμόδιος δήλωσε πως υπάρχει ακόμα και σήμερα ζήτημα με ένα τμήμα στο 10ο όροφο.
Αντιληφθήκαμε όλοι, ότι δεν εξετάζεται καθόλου οποιοδήποτε κοινωνικό ή διοικητικό κόστος, εφόσον κάθε κτίριο του ΙΚΑ οφείλει να απευθύνεται στην κοινωνία και δεν είναι έδρα πολυεθνικής, προκειμένου να επιζητά την απομόνωση από το κοινό και την απομάκρυνση από τα κέντρα αποφάσεων.

Ενημερωθήκαμε ότι, όσον αφορά τους υπαλλήλους οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινούνται στο Χαλάνδρι, θα δοθεί η δυνατότητα, κατόπιν αιτήσεως τους για μετακίνηση, να τοποθετηθούν σε υποκαταστήματα πλησίον της περιοχής που επιθυμούν. Μάθαμε επίσης ότι, αν οι σχετικές αιτήσεις για μετακίνηση είναι πολλές, τότε η διοίκηση οφείλει  να επανεξετάσει το θέμα και πιθανόν σε μια τέτοια περίπτωση, να μην γίνει η μετακίνηση της διοίκησης στο Χαλάνδρι.
Αναρωτιόμαστε αν οι υποσχόμενες μετακινήσεις συναδέλφων, θα γίνουν μόνο αν και εφόσον τελικά μετακινηθεί η διοίκηση και όχι σε περίπτωση παραμονής της στο σημερινό χώρο.

Ενημερωθήκαμε, επίσης, ότι κάθε αντίθετη άποψη από αυτήν του διοικητή είναι φοβική συνδικαλιστική προσέγγιση.



Ενημερωθήκαμε ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, στο Δ.Σ του ΙΚΑ, ψήφισε, για άλλη μια φορά κατά την προσωπική του άποψη, υπέρ της απόφασης για έργα οικοδομικά και ηλεκτρολογικά στο κτίριο στο Χαλάνδρι, προκειμένου να μεταφερθεί η διοίκηση σε αυτό.
Ενημερωθήκαμε, ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας δεν έχει γίνει κοινωνός της αρνητικής διάθεσης των εργαζομένων για μετακίνηση στο Χαλάνδρι !
Ενημερωθήκαμε επίσης ότι ουδέποτε έλαβε γνώση της ύπαρξης υπογραφών υπάλληλων με την ανωτέρω αρνητική διάθεση που έχει στην κατοχή του ο Σύλλογος της Αθήνας!!!
Απορήσαμε, μαζί με τον Α΄ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, για το πως είναι δυνατόν ο πρόεδρος να μην γνωρίζει, ότι στο Σύλλογο της Αθήνας έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός υπογραφών συναδέλφων, που αντιδρούν στην μελλοντική μετακίνηση των υπηρεσιών της διοίκησης.
Εξαγριωθήκαμε όταν καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία μεταξύ προέδρου της Ομοσπονδίας και Συλλόγου Ν. Αττικής και Νήσων, σε τόσο σοβαρά για το μέλλον της υπηρεσίας θέματα.

Απαιτούμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕ ΙΚΑ Ν. Αττικής και Νήσων προκειμένου να συζητηθεί κατ’ αποκλειστικότητα το θέμα μεταστέγασης των υπηρεσιών της διοίκησης, να παρθούν ξεκάθαρες αποφάσεις και αμέσως μετά, την ίδια ημέρα, να γίνει συνέλευση όλων των υπαλλήλων της διοίκησης προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για αυτές, από το όργανο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΕΤΑΜ
    ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  (γραμματεία Αττικής και Νήσων)
    ΕΑΣΠ- ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
   ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Ε ΙΚΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου