Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ





  ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
  ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ
                    ΑΛΛΑΞΕ…                      

 

 Στις 25 Ιανουαρίου 2015 , ο ελληνικός λαός αποφάσισε αλλαγή πολιτικής στη χώρα μας. Οι πολίτες έκαναν στην άκρη το φόβο, τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές και τους εκπροσώπους τους και συντάχθηκαν με την ελπίδα, την δικαιοσύνη,  τη δημοκρατία , καταψηφίζοντας τις συγκυβερνήσεις - εκφραστές των καταστροφικών αυτών πολιτικών.
   Στο χώρο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το δίδυμο, Διοικητή και του αγαπημένου του Υποδιοικητή, καθώς και οι παρατρεχάμενοι τους, παραμένοντας στη Δοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, αποτέλεσαν τους ιδανικούς υπάλληλους – εκτελεστές  των μνημονιακών κυβερνήσεων που διέλυσαν τη χώρα και σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα.
    Συγκεκριμένα, υπέγραψαν, στήριξαν και εφάρμοσαν, ως πειθήνια όργανα:
·                 το PSI στα ασφαλιστικά ταμεία
·                 τις ευνοϊκές ρυθμίσεις «ημετέρων» επιχειρηματιών
·                 την οικονομική εξαθλίωση, τις απολύσεις - διαθεσιμότητες
·                 τις απαράδεκτες αξιολογήσεις με τις ποσοστώσεις της ντροπής
·                 την απομάκρυνση της 9κ
·                 το κλείσιμο υποκαταστημάτων-παραρτημάτων
·                 την απώλεια του Δωροσήμου,
    Διαθέτοντας, ως παρατρεχάμενους τους, υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη του συνδικάτου μας, με τους οποίους ακόμα και σήμερα  εμφανίζονται μαζί, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι θα παραμείνουν στις καρέκλες τους, αμφότεροι .
    Δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι όλα άλλαξαν πλέον και το μέλλον τους στο χώρο του ΙΚΑ είναι ιδιαιτέρως περιορισμένο.
   Οι πρακτικές που συνεχίζουν να ακολουθούν και μετεκλογικά, μόνο αθώες δεν είναι.
   Η λογική αναστολής λειτουργίας μονάδων του ΙΚΑ καλά κρατεί.
   Σε αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, που θεωρεί ότι στο Δ.Σ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να εκφράζει και να ψηφίζει σύμφωνα με την προσωπική του άποψη(!!!), προσπαθούν να συνεχίσουν την πολιτική των μαυρισμένων από τον ελληνικό λαό  αφεντικών τους.
   Παρά το τελευταίο Δελτίο Τύπου για την αναδιοργάνωση των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που εξέδωσε η Διοίκηση - προφανώς όχι με δική της πρωτοβουλία - και που κατά πάσα πιθανότητα εκ του πονηρού αναφέρεται μόνο σε μονάδες της Αττικής, υπηρεσιακοί παράγοντες ενημερώνουν το Δ.Σ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ότι θα προχωρήσουν στις ειλημμένες αποφάσεις του Δ.Σ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ περί αναστολής λειτουργίας μονάδων.     
   Και αναρωτιόμαστε: Δεν κατάλαβαν ότι οι πολιτικές που υποστήριζαν μέχρι και προχθές έχουν τελειώσει ;;;  Ότι οι πολιτικές που εφάρμοζαν μέχρι τώρα έφεραν στο χείλος του γκρεμού το ασφαλιστικό σύστημα, αποδυναμώνοντας  σε σημείο διάλυσης τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό  οργανισμό της xώρας ;;; Όσες δηλώσεις και να γίνονται στα ΜΜΕ η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Ο λαός επέλεξε να πάει η Ελλάδα μπροστά, χωρίς αυτούς που μέχρι τώρα ήταν τα βαρίδια της.
 

   Συνδικαλιστές που ταυτίστηκαν με τις επιλογές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που ακόμα και στο συνδικάτο επανέλαβαν τα αίσχη και τις αποτυχημένες πολιτικές των κομμάτων τους, από τα οποία τόσα χρόνια άγονται και φέρονται, δημιουργώντας με τον πιο απεχθή τρόπο μια δική τους συγκυβέρνηση ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.
    
Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να χτίζεις κάτι καινούργιο με παλιά υλικά. Δεν μπορείς να οικοδομείς την δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, το ελπιδοφόρο αύριο, με καρεκλοκένταυρους της αποτυχημένης και σάπιας πολιτικής πραγματικότητας.
     Αυτοί που την Τετάρτη χειροκροτούσαν το 4,6% και την Κυριακή το βράδυ θεωρούσαν εαυτούς θριαμβευτές των εκλογών…
     Αυτοί που ακόμα και μπροστά στα μάτια σας θα προσπαθήσουν να σας ξεγελάσουν ότι κατάφεραν την επαναφορά των συναδέλφων μας από την διαθεσιμότητα , ενώ αυτό είναι καθαρή δέσμευση της νέας κυβέρνησης και κανενός άλλου.
     Αυτοί που σήμερα βλέπουν να αποχαιρετούν τα προνόμια τους, χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλο για την προσωπική τους προβολή στα ΜΜΕ. Εμφανίζονται, αναφέροντας τις «καταπληκτικές»??? μεταρρυθμίσεις, της απερχόμενης Διοίκησης ξεχνώντας να αναφέρουν, την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας καθώς και την απώλεια του δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι με αριθμούς.
      Οι «μεταρρυθμιστές»!!!! που κατάφεραν να αυξήσουν τον χρόνο απονομής των συντάξεων αφού αποδυνάμωσαν τα αντίστοιχα τμήματα, καθώς και τα τμήματα εσόδων, ενώ συνωστίζεται  προσωπικό αλλού κάνοντας τους συναδέλφους μας, της πρώτης γραμμής, να αισθάνονται απελπισμένοι.
      Αυτοί, που ακόμα και στα όργανα μιλούσαν για το φόβο των μνημονίων, το φόβο των απολύσεων , το φόβο των μειώσεων και γενικά ήταν οι συνδικαλιστικοί εκφραστές της πρώην συγκυβερνητικής τρομολαγνείας , σήμερα εμφανίζονται  εκφραστές του διαφορετικού, μιλώντας για ανατροπές που μέχρι χθες χλεύαζαν, στην προσπάθεια τους να μείνουν στο «παιχνίδι».
      Το «παιχνίδι» τους όμως τελείωσε, όπως θα τελειώσουν και οι «μηχανισμοί» που δημιουργούσαν για αυτούς, τόσα χρόνια οι συνεργάτες τους στη Διοίκηση της Υπηρεσίας.
       Την θέση όλων αυτών, ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρει, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη.

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
  (ΕΑΣΠ IKA -ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου