Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ (ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ) ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ









ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Σχετικά με την Χρησιμοποίηση του Συλλόγου και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για Προεκλογικούς Λόγους



          Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού «…Έκτακτα Συγκαλείται η Γενική Συνέλευση με απόφαση του Δ.Σ. ή με έγγραφη αίτηση του 1/5 των ταμειακά εντάξει μελών…Τις τακτικές και έκτακτες  Γενικές Συνελεύσεις συγκαλεί το Δ.Σ. ύστερα από ανακοίνωση – πρόσκληση που διανέμεται στα μέλη και τοιχοκολλάται στα γραφεία του Συλλόγου πέντε (5) μέρες τουλάχιστον πριν από τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης. ..».

Καμιά από τις ως άνω προϋποθέσεις δεν έχει τηρηθεί, και επομένως η σημερινή Γενική Συνέλευση είναι τυπικά ανυπόστατη.

 Υπάρχει όμως ουσία;

Ήδη οι Εκθέσεις Αξιολόγησης μας, έστω και χωρίς αυτοαξιολόγηση και εισήγηση, βρίσκονται στα χεριά των Δ/ντών – Αξιολογητών, σύμφωνα με την ΔΙΔΑΔ/Φ.32.12/645/οικ.20907/27-08-2014 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 Δεν είναι δυνατόν οι Δ/ντες να μην γνωρίζουν, ότι καλύπτονται (στο να μην αξιολογήσουν δηλαδή) τόσο από την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, όσο και της ΠΟΣΕ!

 Και γιατί να μην υπάρχει απλά μια συνάντηση του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας με τους Δ/ντες, ώστε να τους πείσουμε επιτέλους, ότι καλύπτονται από την κινητοποίηση μας;     



Ποιος ο λόγος λοιπόν της σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης;

 Όλα γίνονται μόνο και μόνο για τις επερχόμενες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

 Να μαντρώσουν όπως πάντα πριν τις εκλογές κάποιους, να τους «θυμίσουν» το γιατί πρέπει να τους ψηφίσουν!

 Κοιτάξτε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είτε Συλλόγου, είτε υπηρεσιακών. Πάντα είχε προηγηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση! Τυχαίο; Συνδικαλιστικές Πρακτικές της δεκαετίας του 80. Έτσι μάθανε τόσα χρόνια, έτσι κάνουν!

Αν ήθελαν πράγματι να κάνουν κάτι για τις αξιολογήσεις, αυτό έπρεπε να γίνει επιτόπου στα Υποκαταστήματα, αφού όποιος δεν συμμετέχει στην απεργία καθήκοντος από την αξιολόγηση, απλά δεν θα είναι και σήμερα μαζί μας.



Στο ίδιο προεκλογικό πλαίσιο μοιράζονται χρήματα του Ταμείου αλληλοβοήθειας του Συλλόγου χωρίς προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου, και το χειρότερο, ακόμα και όταν αιτήσεις που ήρθαν προς συζήτηση , δεν εγκρίθηκαν ποτέ !!! 

Ξαφνικά, απαξιώνουν παρατάξεις αλλοιώνοντας ειρωνικά τα ονόματα τους και πάνω από όλα λασπολογούν και συκοφαντούν.

 Καταγγέλλουμε λοιπόν εκείνα τα μεγαλοστελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι οποίοι ως σύγχρονοι Γκεμπελίσκοι ακολουθούν την τακτική «ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει», περιφέρονται στις μονάδες του Ιδρύματος σκορπώντας ψεύδη και συκοφαντίες για στελέχη των υπολοίπων παρατάξεων (την ίδια ώρα που δήθεν κόπτονται για την ενότητα του σωματείου), γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα, ότι όσα ισχυρίζονται ουδέποτε έχουν συμβεί στην πραγματικότητα!



Κλείνοντας την παρέμβαση μας αυτή και απευθυνόμενοι τόσο προς τους παλαιότερους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν δώσει το είναι τους για το ΙΚΑ, όσο και στους νεότερους, που ανέλαβαν ένα δύσκολο έργο με τις σημερινές συγκυρίες, τονίζοντας τους το εξής: Όσο τους αφήνουμε να αυθαιρετούν, τόσο θα μας «αλλάζουν τα φώτα» οι ηλεκτρολόγοι τους !!!



Αποτελέσματα όλα των ανίερων , ανούσιων και αποτυχημένων συνεργασιών !!!







                                               Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου