Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

           ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ   ΕΝΩΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
                ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΙΚΑ – ΕΤΑΜ


Η Θέση μας για την Συνέχιση και Κλιμάκωση των Κινητοποιήσεων

     

Με την υπ’ αριθμόν Φ.80000/οικ.26991/1522 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (ΦΕΚ 2322/Β/17-09-2013) καταργήθηκαν εκατόν ογδόντα οργανικές και προσωρινές – προσωποπαγείς θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013. Ο κλάδος μας μέσω της μεγαλύτερης ίσως Κινητοποίησης που διεξήγαγε ποτέ, προσπάθησε να αποτρέψει την εν λόγω απόφαση. Η Τεράστια αυτή Κλαδική Κινητοποίηση σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Ασφαλιστικά Ταμεία, μας υποχρεώνει να καταθέσουμε σήμερα στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας μια διαφοροποιημένη πρόταση, που αφορά την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας, μιας και κατέστη σαφές, ότι η πολυήμερη απεργία μας μπορεί να συνεχιστεί, ακόμα και αν οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί οικονομικά.

 Προκειμένου να συνεχιστεί αποτελεσματικά ο αγώνας μας, η Παράταξη μας υποβάλλει ένα πλαίσιο δράσης, που αποτελείται από τέσσερεις άξονες: αγωνιστικό, νομικό, οικονομικό – ηθικό και επικοινωνιακό: Στο επίπεδο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, προτείνουμε νέα σαρανταοχτάωρη απεργία με παράλληλο καθημερινό αποκλεισμό των Μονάδων του Ιδρύματος, με ευθύνη των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και των Τοπικών Συλλόγων.

Όσο αφορά το νομικό επίπεδο, καλούμε την Ομοσπονδία να εξαντλήσει όλο το νομικό της οπλοστάσιο και τα απαραίτητα ένδικα μέσα, ώστε να καταπέσει η ανωτέρω κοινή Υπουργική Απόφαση στα δικαστήρια. Σε αυτό το πλαίσιο ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το νομικό επιτελείο της ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να εξετάσει την δυνατότητα να ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως ή υπαλληλική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και παράλληλα αίτηση αναστολής (Ασφαλιστικά Μέτρα) της εφαρμογής των προσβαλλόμενων πράξεων, που καταργούν οργανικές θέσεις, έτσι ώστε να μην απομακρυνθεί από την υπηρεσία κανένας συνάδελφος.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας ως μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος επιβάλλεται να εισηγηθεί πάγωμα της αποπληρωμής των μικρών δανείων, που έχουμε λάβει από το ίδρυμα, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, π.χ. έξι μηνών. Είμαστε ασφαλώς υπέρ και σε οποιαδήποτε άλλη ρεαλιστική πρόταση οικονομικής και ηθικής ενίσχυσης των συναδέλφων μας κατά την διάρκεια των Κινητοποιήσεων.

Τέλος δε, όσο αφορά το επικοινωνιακό πεδίο, πρέπει να προχωρήσουμε στην αποδόμηση τόσο του Υπουργού Ανεργίας, όσο και του Διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός, ότι μόλις την περασμένη Τρίτη, ο ανωτέρω Υπουργός δέχτηκε την αντιπροσωπεία μας, μόνο όταν μεταδόθηκε τηλεοπτικά και σε απευθείας μετάδοση, η απέλπιδα προσπάθεια μας να τον συναντήσουμε με ξαφνική έφοδο από την στοά του Υπουργείου, η οποία αντιμετωπίστηκε δυναμικά από την Αστυνομία. Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε να αναρτηθούν σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας τα Βιογραφικά των εν λόγω κυρίων, με υπογραμμισμένο και έντονο χρώμα την αναφορά στο πλούσιο συνδικαλιστικό τους παρελθόν. Ακριβώς κάτω από εκεί να τίθεται το εξής ερώτημα: «Πότε είχε δίκιο, όταν εκπροσωπούσε τους εργαζόμενους ή τώρα που υπηρετεί την συγκυβέρνηση και την Τρόικα;». Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς   


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου