Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η Θέση μας για την Συνέχιση και Κλιμάκωση των Κινητοποιήσεων

     
Στην Απεργιακή Γενική Συνέλευση της 20/09/2013 υποβάλλαμε ένα πλαίσιο δράσης που αποτελείτο από τέσσερεις άξονες, προκειμένου να συνεχιστεί αποτελεσματικά ο αγώνας μας: Αγωνιστικό, νομικό, οικονομικό – ηθικό και επικοινωνιακό. Η σημερινή (25/09/2013) μας πρόταση διαφοροποιείται από την προηγούμενη μόνο όσο αφορά το αγωνιστικό της κομμάτι, ενώ απαιτούμε από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου, να μας διευκρινίσει τι ενέργειες έκανε ή προτίθεται να κάνει, όσο αφορά τις προτάσεις μας σχετικά με τους υπόλοιπους άξονες. Σε αυτό το πλαίσιο, αναρωτιόμαστε τι ενέργειες έχουν γίνει ή προετοιμαστεί ή πρόκειται να γίνουν, όσο αφορά την νομική προστασία των συναδέλφων μας. Υπενθυμίζουμε, ότι στην εν λόγω συνέλευση, είχαμε καλέσει  την Ομοσπονδία να εξαντλήσει όλο το νομικό της οπλοστάσιο και τα απαραίτητα ένδικα μέσα, ώστε να καταπέσει η Φ.80000/οικ.26991/1522 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (ΦΕΚ 2322/Β/17-09-2013) στα δικαστήρια (με ανακούφιση ακούσαμε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ότι έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες σε συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας μας κ. Πουρσανίδη).   

 Αλλά και στο οικονομικό επίπεδο, προτίθεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να εισηγηθεί στο επόμενο Δ.Σ. του Ιδρύματος, πάγωμα της αποπληρωμής των μικρών δανείων, που έχουμε λάβει από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, π.χ. έξι μηνών;  (Ο Σύλλογος δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει οικονομικά τους απεργούς και εξετάζει τις τεχνικές υλοποίησης της εν λόγω δέσμευσης. Όσο αφορά την Πρόθεση του Προέδρου της Ομοσπονδίας σχετικά με την εισήγηση παγώματος αποπληρωμής των δανείων, που έχουμε λάβει από το Ίδρυμα, δεν λάβαμε καμία απάντηση, καθόσον είχε αποχωρήσει πριν την τοποθέτηση μας. Θέλουμε να πιστεύουμε όμως, ότι θα προχωρήσει στην εν λόγω εισήγηση). Επιπλέον, συμφωνεί η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας στην επικοινωνιακή αντεπίθεση που προτείναμε, έτσι ώστε να αποδομήσουμε τόσο τον Διοικητή, όσο και τον Υπουργό Ανεργίας; (Υπενθυμίζουμε, ότι στην εν λόγω συνέλευση, είχαμε προτείνει να αναρτηθούν σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας τα Βιογραφικά των εν λόγω κυρίων, με υπογραμμισμένο και έντονο χρώμα την αναφορά στο πλούσιο συνδικαλιστικό τους παρελθόν. Ακριβώς κάτω από εκεί να ετίθετο το εξής ερώτημα: «Πότε είχε δίκιο, όταν εκπροσωπούσε τους εργαζόμενους ή τώρα που υπηρετεί την συγκυβέρνηση και την Τρόικα;»). Και αν ναι, τι προτίθενται να πράξουν προς αυτήν την κατεύθυνση; (στο συγκεκριμένο μας αίτημα δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση).

Τέλος δε, όσο αφορά τον άξονα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, προτείνουμε την αναστολή της απεργίας και συνέχιση τους, με καθημερινό εκ περιτροπής αποκλεισμό του 20% των Μονάδων του Ιδρύματος, με ευθύνη των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και των Τοπικών Συλλόγων. Επιπλέον μια επιτροπή από τους συναδέλφους ΥΕ που βάναυσα πλήττονται από την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση να συναντηθεί με τον Διοικητή, για να κερδηθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, ότι περισσότερο είναι δυνατόν (π.χ. αναγνώριση πλασματικών χρόνων κ.ο.κ). Η συνάντηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, παράλληλα ή αμέσως μετά την συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι μας με το Διοικητή, με ευθύνη του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας. Μας το ζητούν οι διωκόμενοι συνάδελφοι μας και δεν είναι δυνατόν να τους το αρνηθούμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
   

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου