Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ – ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ (;;;)






ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΕΤΑΜ



ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ – ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ (;;;)



Μετά την τελευταία συνάντηση του Δ.Σ την Ομοσπονδίας μας με τον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα πλαίσια της ενημέρωσης του συνδικαλιστικού μας φορέα και πέραν πολλών θεμάτων και διλλημάτων που μας δημιουργήθηκαν , θα θέλαμε να σταθούμε σε ένα εξ αυτών στην παρούσα ανακοίνωση που θεωρούμε ότι είναι  μείζονος σημασίας στην παρούσα φάση.



Μιλάμε για το νέο Οργανόγραμμα της Υπηρεσίας και των εξελίξεων σύμφωνα (ή μη σύμφωνα) με αυτό.



Μας παρουσιάστηκε λοιπόν ένα νέο Οργανόγραμμα το οποίο σύμφωνα με κατηγορηματική δήλωση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει σταλεί για έγκριση και υπογραφή προκειμένου να εκδοθεί το απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα , ΑΛΛΑ δεν πρόκειται να πάρει ποτέ υπογραφή !!!

Και αυτό γιατί οδεύουμε προς ένα νέο ασφαλιστικό χάρτη στη Χώρα , που θα περιλαμβάνει είτε τρία Ταμεία (Μισθωτών-Αυτοαπασχολούμενων-Αγροτών) ή προς ένα Ταμείο με τους τρεις  προαναφερθέντες φορείς.



Επομένως δεν θα πρέπει να αναμένουμε καμιά εξέλιξη σε ότι αφορά τα μέχρι σήμερα οργανογράμματα που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει , εφόσον πρωτεύον είναι η τελική διάρθρωση των ή του Ταμείου και η στη συνέχεια δημιουργία  οργανογράμματος  αυτών ή αυτού.



Μέχρι εδώ ας δεχτούμε ότι γίνεται κατανοητό , καθόσον τα δεδομένα αυτά αποτελούν κεντρικές πολιτικές αποφάσεις που ξεπερνούν τις αρμοδιότητες και της Διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και του Συνδικάτου.



Το ερώτημα όμως που εδώ θα πρέπει να τεθεί είναι σχετικό με το τι ακριβώς γίνεται με τα Υποκαταστήματα – Παραρτήματα , που ΕΝΩ έχουν συγχωνευθεί ήδη με αποφάσεις του Δ.Σ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , ΕΝΩ έχουν ήδη αναλάβει τις αντίστοιχες ασφαλιστικές περιοχές , ΕΝΩ στην μεγάλη τους πλειοψηφία συγχωνεύθηκαν χωρίς να ακολουθήσει η αντίστοιχη δύναμη εργαζομένων , ΕΝΩ δεν υπήρχαν ούτε υποτυπώδεις μελέτες σχετικά με το κτιριακό , το συγκοινωνιακό κλπ , ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ δεν αναπτύχθηκαν στα Υποκαταστήματα υποδοχής και οι αντίστοιχες δομές που προβλέπονται από το Οργανόγραμμα.



Φαίνεται δηλαδή να εφαρμόζεται ένα Οργανόγραμμα ΜΟΝΟ σε ότι αφορά το κλείσιμο κάποιων Υποκαταστημάτων – Παραρτημάτων και ΟΧΙ σε ότι αφορά την οργάνωση και λειτουργία που αυτό προέβλεπε για τα Υποκαταστήματα υποδοχής.



Θέτουμε λοιπόν το ερώτημα προς κάθε υπεύθυνο :





Από την στιγμή που επιλογή της Διοίκησης είναι να προχωρήσουν οι αλλαγές-συγχωνεύσεις , έστω και πριν την έκδοση του ανάλογου Προεδρικού Διατάγματος , στη βάση των δομών που ευαγγελίζονται τα νέα Οργανογράμματα , όπως μέχρι σήμερα μας έχουν παρουσιαστεί , 

ΜΗΠΩΣ θα έπρεπε αντίστοιχα κάθε φορά να αλλάζουν και οι ανάλογες οργανωτικές δομές των Υποκαταστημάτων υποδοχής , προκειμένου να αποφύγουμε όσο αυτό είναι πλέον εφικτό την πλήρη διάλυση των υπηρεσιών ;;;









     

                                                                     Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου