Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


                             ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΕΤΑΜ



        Στα πλαίσια των εκλογών για τα αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Υπηρεσίας μας , σαν παράταξη , καταφέραμε να επισκεφθούμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό υποκαταστημάτων της υπηρεσίας (47) , προκειμένου να διαπιστώσουμε και επιτόπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος και κατ΄ επέκταση οι συνάδελφοι μας. (Έλλειψη προσωπικού , υποδομών , συγχωνεύσεις άνευ προηγούμενης μελέτης κλπ) , έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε ανάλογες διαπιστώσεις και στα όργανα του συνδικάτου μας.

 Συμμετείχαμε ως παράταξη σε ένα πραγματικά διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο , όπως είχαμε προαναγγείλει , προκειμένου να αποδείξουμε ότι εγχειρήματα αυτής της μορφής είναι εφικτά , άσχετα με τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές των μερών , εφόσον οι στόχοι , τα προβλήματα και οι λύσεις είναι κοινά και απολύτως συγκεκριμένα για όλους μας.
 Το αποτέλεσμα των εκλογών σαφώς και κρίθηκε αποκλειστικά από τις ψήφους εκτός λεκανοπεδίου , αφού η συμμετοχή των συναδέλφων στην Αθήνα κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα στην Αθήνα ψήφισαν το 1/4 περίπου των συνολικά ψηφισάντων συναδέλφων (927 επί συνόλου 3654). (Περίπου 1 στους 3 που είχαν δικαίωμα ψήφου)

Επανεκλέχθηκαν ακριβώς οι ίδιοι αιρετοί εκπρόσωποι μας (με διαφορές μόνο στους αναπληρωτές τους), με την προηγούμενη σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρίδης Ευάγγελος με αναπληρώτριες τις κ.κ Καραφέρια Σωτηρία και Λαλαούνη Μαρία (ΟΠΑΔ) , από την "Δημοκρατική Συμπαράταξη" και ο κ. Μίξιος Ευστράτιος με αναπληρωτές τον κ. Δημητροκάλλη Βασίλειο και την κα Τσαρέα Αντωνία , από την παράταξη "Πρώτα οι Συνάδελφοι και συνεργαζόμενοι" , στους οποίους και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

 Το παράδοξο είναι ότι,  ενώ όπως περιγράψαμε παραπάνω , η εκλογή κρίθηκε από τις ψήφους εκτός Αθηνών , παρόλα αυτά όλοι οι εκπρόσωποι πλην του κ. Μίξιου προέρχονται από την Αθήνα !!!

Κρίνοντας το αποτέλεσμα των εκλογών σε ότι μας αφορά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ικανοποιητικό , δεδομένου ότι σαν παράταξη συμμετέχουμε για πρώτη μόλις φορά σε εκλογές Υπηρεσιακού Συμβουλίου , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας , στο μέρος που μας αναλογεί , τόσο για τις όποιες επιλογές μας ή τις παραλείψεις μας , όσο και κυρίως για την μη προσέλευση των συναδέλφων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Αθήνα, δεδομένου ότι εκτός Αθηνών η ψήφος ήταν επιστολική.
Είναι αλήθεια ότι η μη προσέλευση είναι κάτι που οφείλουμε να προβληματιστούμε ιδιαίτερα και σαν παράταξη και σαν συνδικάτο γενικότερα , δεδομένου ότι μπορεί να δημιουργεί θέματα αντιπροσωπευτικότητας , τόσο σε ότι αφορά την γεωγραφική εκπροσώπηση , όσο και αυτήν των προσώπων.

Θεωρούμε ότι κάναμε ότι ήταν ανθρώπινα δυνατό , για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  , σίγουρα κάναμε και λάθη και παραλείψεις , για τα οποία οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας , όμως θα συνεχίσουμε όπως ακριβώς αρχίσαμε, την προσπάθεια για ένα συνδικάτο με διαφορετικό προσανατολισμό και διαφορετικό μέλλον.

Θα μπορούσαμε να δείξουμε ενθουσιασμένοι με το τελικό αποτέλεσμα , «διαβάζοντας» το αποτέλεσμα με υποκειμενικά κριτήρια. Δεν θα το κάνουμε, γιατί πάντα νομίζουμε ότι μπορούμε και καλύτερα !!!!

Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια , είτε με την ψήφο τους , είτε πολύ περισσότερο με την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

 Το ταξίδι συνεχίζεται !!!!


                                                Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου